Megharapott valakit Bidenék egyik kutyája

Megharapott valakit Bidenék egyik kutyája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Major nevű eb állítólag már korábban is megkergette a fehér házi személyzet tagjait.

Két hónapig sem szaladgálhatott a washingtoni Fehér Ház gyepén Joe Biden amerikai elnök két kutyája, Major és Champ: a január 25-én beköltözött ebeket egy harapási ügy nyomán a múlt héten visszazsuppolták a Delaware állambeli Wilmingtonba, a Biden család otthonába – adta hírül a CNN.

Hogy újra költözniük kellett a kutyáknak, a hírportál értesülései szerint a hároméves Major hibája. A németjuhász, amelyet 2018 novemberében fogadtak örökbe Bidenék egy delaware-i állatmenhelyről, már korábban is gyakran viselkedett izgatottan: felugrált, csaholt, megkergette a fehér házi dolgozókat és biztonsági őröket. A 13 éves Champpel – már csak a kora miatt is – nem volt ilyen gond.

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Most már végképp teljesnek mondható a hatalomátvétel.

A CNN azt nem tudta kideríteni, milyen sérülést okozott Major annak, akit megharapott, ám az eset volt annyira súlyos, hogy a két kutyát hazaküldjék.

Jill Biden, a first lady a múlt hónapban egy interjúban arról beszélt, hogy nagyon igyekszik beszoktatni a kedvenceit az új környezetükbe. Nem könnyű ugyanis megbarátkozniuk például azzal, hogy liftbe kell szállniuk, vagy hogy a Fehér Ház kertjének egy olyan részén futkoshatnak csak, ahol rengetegen látják őket. Azt is elárulta, hogy a kutyákat nem engedik fel a bútorokra, de előfordult, hogy rajtakapta Majort a kanapén.

Hozzászólások