szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nemrég egy szakkommentátori állásból a véleményéért elküldött focimenedzser szomorúnak nevezte, hogy bárki elveszítheti állását a véleményéért.

Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz. A téma egy eszköz, hogy megosszuk az embereket, hogy azon keresztül szeleteljünk, bélyegezzünk, matricázzunk, meg-, és elítéljünk ismeretlenül. A szereplők, nyilatkozók is eszközök, szócsövek, hogy oldaltól függetlenül viszontlássa tollász és szerkesztő a saját gondolatait, nézeteit, a mások által megkövetelteket. Amiben lehet, hogy ő maga sem hisz igazán, de ez a feladat. Mi lesz a szócsővel? Jön a következő!

– Hrutka János így kommentálta azt, hogy megvált Petry Zsolttól a Hertha BSC a Magyar Nemzetben megjelent interjúja után. Petry az interjúban arról beszélt, hogy az európai bevándorláspolitikát „az erkölcsi leépülés megnyilvánulásának” tartja. Beszélt Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállásáról is. Erről azt mondta, a kapus helyében „nem fogalmazna meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben”, azzal pedig, hogy védelmébe vette a szivárványcsaládokat, szerinte a magyar társadalom többsége nem ért egyet.

A klub aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezett a tolerancia mellett, ráadásul pontosan senki sem tudhatja, hogy...

Posted by Hrutka János on Tuesday, April 6, 2021

Hrutka Jánost nemrég éppen az után rúgták ki a TV2-csoportba tartozó Spíler TV-től, hogy kiállt A család az család-kampányt támogató Gulácsi Péter mellett.

A tények ismerete nélkül, szomorú, hogy bárki elveszítheti állását véleményéért, egy adott helyzet más aspektusból való megközelítéséért

– fűzte most hozzá Petry ügyéhez a Facebook-oldalán. Azt írta, a berlini klub aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezett a tolerancia mellett. Pontosan senki sem tudhatja, hogy milyen pontok szerepelnek egy stábtag vagy a sportolók szerződésében az ilyen esetekre vonatkozóan – folytatta –, milyen belső protokollnak kell eleget tenniük egy-egy nyilatkozattal kapcsolatosan.

Megvált Petry Zsolttól a Hertha BSC a Magyar Nemzetben megjelent interjúja után

A klub arra hivatkozva küldte el Dárdai Pál vezetőedző munkatársát, hogy a lapnak tett nyilatkozata nem felelt meg az általuk vallott értékeknek.

Az sem tudható Hrutka szerint, „hogy mit mondott Petry Zsolt a témát éppen egy másik ruhába öltöztetni próbáló újságírónak, hogy visszakérte-e ellenőrzésre a megjelentetni kívánt anyagot és valóban az és úgy jelent-e meg, ahogy azt ő szerette volna”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kemenesi: Százezerszer inkább okoz trombózist a koronavírus, mint az AstraZeneca vakcinája

Kemenesi: Százezerszer inkább okoz trombózist a koronavírus, mint az AstraZeneca vakcinája

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában

Elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt Ausztráliában

Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit

Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit