szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész Oprah Winfreynek adott interjút, először szólalt meg nyilvánosan, mióta transz férfiként comingoutolt.

Létfontosságúnak és fontosnak nevezte az előbújását Elliot Page, mert egy olyan időszakban történt, amikor a transz közösség „szörnyű támadásokkal” szembesül. A színész Oprah Winfreynek adott interjút, amelyben a saját nemváltó műtétét életmentőnek nevezte. Ez volt Page első interjúja, mióta decemberben egy nyílt levélben comingoutolt transz férfiként.

A kanadai születésű 34 éves színész elmondta, hogy a mellkasi nemváltó műtéte lehetővé tette, hogy életében talán először komfortosan érezze magát a testében. A műtét során eltávolították a mellszöveteit, amelynek nyomán férfiasabb lett a mellkasa. A változást felszabadító tapasztalatként írta le. „Nemcsak megváltoztatta az életemet, de hiszek benne, hogy életmentő is volt, ahogyan sok más ember esetében is az” – mondta Page.

Oprah Winfrey megkérdezte, hogy a nemváltás során mi okozta számára a legnagyobb örömet, és Page könnyek között válaszolta, hogy az „apró dolgok”, például amikor felvehetett egy pólót, vagy zuhanyzás után végignézett saját magán.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!