szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bíróság úgy döntött, hogy a levél egyedüli szerzője Meghan.

Megnyerte Meghan sussexi hercegné azt a pert, amelyet férjével, Harry herceggel indított a a Mail on Sunday című brit vasárnapi bulvárlap és anyacége, az Associated Newspaper ellen.

A pár azután fordult bírósághoz, hogy a lap az esküvőjük után, 2018 augusztusában publikált egy levelet, amelyet a hercegné az apjának, Thomas Markle-nek írt. Meghanék keresete szerint a lap és a cég ezzel magáninformációval való visszaélést, a szerzői jog és a brit adatvédelmi törvény megsértését követte el.

A kereset egyes vádpontjaiban korábban már tárgyalás nélkül a hercegi pár javára döntött a londoni felső bíróság törvénytelennek nyilvánítva a levél közreadását. Mark Warby bíró februárban közölte, hogy a levélhez fűződő szerzői jog kérdése még döntést igényel, mivel a brit bulvárlap ügyvédei azt állították, hogy Harry herceg és Meghan egykori kommunikációs titkára, Jason Knauf a levél társszerzője volt. Ez viszont szerintük azt jelenti, hogy a levél a királyi udvar tulajdona.

Ian Mill, a hercegi pár ügyvédje közölte a bírósággal, hogy a Knaufot képviselő ügyvédi iroda megerősítette: nem az egykori titkár írta a levelet. A királyi udvart képviselő ügyvédi iroda is arról tájékoztatta a bíróságot, hogy nem őket illeti a levél szerzői joga. Így szerdán a londoni bíróság úgy döntött, hogy a levél egyedüli tulajdonosa Meghan hercegné.

Gyerekkönyvet írt Meghan Markle az apa-fiú kapcsolatról

A sussexi hercegné első könyvét a férje és fiuk, Archie közötti kapcsolat inspirálta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!