szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Döntő fontosságú lehet az orvosszakértő véleménye.

A Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag frontembere még 2019-ben okozott balesetet a Dózsa György út és a Damjanich út kereszteződésében. A zenész a piros jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, és ütközött egy autóval, amelyben két rendőr ült, akik közül az egyik komolyan megsérült.

Idén februárban az énekes lemondott a tárgyalásról, és elfogadta a büntetést, amelyben 225 ezer forint megfizetésére kötelezték, valamint egy évig eltiltották a vezetéstől.

Időközben kiderült, hogy az egyik rendőr olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedett, így az ügyészség perújítási kérelmet adott be, amelyet a törvényszék el is fogadott, elrendelte a perújítást – tudta meg a Blikk.

Az ügyészi indítvány nagyobb pénzbüntetését kiszabását indítványozta. „Az ügy további kimenetele nem Andráson, hanem az orvosszakértői véleményeken múlik majd. Ügyfelem és jómagam is bízunk abban, hogy a sértett állapota még javulhat a későbbiekben" – mondta Lovasi ügyvédje a lapnak.

„Sajnálatos, hogy a felek nem egyezhettek korábban, ugyanis András szeretett volna jóvátételt fizetni a sértettnek még azon felül, hogy ilyen esetben a biztosító is rendezi a kárt a sértett felé” – tette hozzá.

Lovasi András korábban arról beszélt, hogy máig vannak rémálmai a balesetről.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!