szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rapper Curtis testvérét, Sz. Lajost két társával együtt fogta el a TEK Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében.

Világsztárokat kísért őrző-védőként a Katzenbach-gyilkosság egyik gyanúsítottja – írja a Blikk. A Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében a Terrorelhárítási Központ által kedden hajnalban elfogott három gyanúsított egyike – mint tegnapi cikkünkben is megírtuk – a rapper Curtis testvére, Sz. Lajos.

A Blikk szerdán részben az akcióról osztott meg részleteket – amiben állítólag maga Hajdú János TEK-főigazgató is bevetési ruhában vett részt –, részben pedig hogy Sz. Lajos, aki a többi gyanúsítottal közösen egy biztonsági cégnek dolgozott, korábban olyan világsztárok védelmét biztosította Budapesten, mint Terence Hill színész, vagy a brazil Ronaldinho, illetve a spanyol Charles Puyol futballisták.

Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója 2009-ben tűnt el budapesti otthonából, a rendőrség tavaly októberben Baranyajenőnél találta meg a holttestét. A nyomozás során kiderült, hogy megölték. A jogerős szabadságvesztését töltő 50 éves H. Attilát korábban gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

Katzenbach Imre eltűnésekor az Eclipse-ügy egyik gyanúsítottja volt, akkor még az is felmerült, hogy talán külföldre szökött a felelősségrevonás elől, miután igyekezett kiszállni az érintett cégekből. A busás állami informatikai megrendeléseket elnyerő Eclipse Zrt. ügyében érintett cégek fiktív számlákkal csalták el az áfát. Több mint egymilliárd forintnyi áfát nem fizettek be. Katzenbach feltehetően strómanként működött közre, aki emellett maga is 60 milliós adótartozást halmozott fel. Az ügyben, lánya révén, aki a büntetőeljárások indulását megelőzően projektvezetőként dolgozott a cégnél, maga Pintér Sándor belügyminiszter neve is előkerült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!