szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Május 19-ére tervezik a Lupa Beach nyitását, és míg a budapesti fürdőknél a belépéshez fel kell mutatni a védettségi igazolványt, a Lupa-tónál erre nem lesz szükség.

"Mivel a Lupa-tó szabadtéri, természetes vízű strandként és sportcentrumként, valamint csak nyitott, teraszos vendéglátó egységekkel üzemel, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható mindenki számára, de az üzemeltetők és a rendeletek által előírt elővigyázatossági szabályokat természetesen itt is be kell tartani" - fogalmaznak a Lupa Beach közleményében.

A Lupa-tó a budapesti úszó Eb egyik helyszíne, a nyíltvízi úszást rendezik itt meg, ezért majd csak az Európa-bajnokság után nyithat meg a Lupa Beach a közönség számára. A strandot május 19-től lehet használni, az első egy héten (beleértve a pünkösdi hosszú hétvégét) ingyenes lesz a belépés.

Sorban nyílnak a fővárosi fürdők, strandok

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. korábbi tájékoztatása alapján május elsejétől már megnyílt a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő, és június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő is.

Ezekre a helyekre a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személyek mehetnek, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre kötelező a maszk viselése, és a kiskorúak kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket.

A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!