szerző:
H. A.
Tetszett a cikk?

Esőben nem akkora buli, de száraz időben biztosan nagy élmény lesz több ezer emberrel együtt szurkolni.

Európa focizik
Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.
A cikksorozat támogatója a VOLKSWAGEN

Ismerje meg a Volkswagen új, teljesen elektromos modelljeit! Fedezze fel az ID.3 és az ID.4 modelleket honlapunkon vagy márkakereskedéseinkben!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Megnyílt a részben budapesti rendezésű foci-Eb hivatalos szurkolói zónája a Városligetben, ahol mindennap 11 órától lazulhatnak, ehetnek-ihatnak, ismerkedhetnek és persze drukkolhatnak kedvenceiknek a futballkedvelők. Maradni az utolsó napi meccs lefújása után még egy órán át, szünnapokon pedig este 10-ig lehet.

©

A Városligeti-tó medrében, a műjégpálya helyén kialakított, 11 ezer ember befogadására képes, többnyire műfűvel borított helyszínen négy, egyenként 60 négyzetméteres kivetítőn követhetik a meccseket a kilátogatók, ha pedig megcsömörlöttek a focitól, kipróbálhatják a számos játék valamelyikét. Lesz többek között e-sport-sarok, teqball és ügyességi akadálypálya. Bemutatókkal, pódiumbeszélgetésekkel is készülnek a szervezők, valamint DJ-k is szórakoztatják majd az összegyűlteket.

A zónának fedett része nincsen, így, ha esik, mindenki elázik. Ottjártunkkor azt tapasztaltuk, hogy a beton tómederben és a műfűvel borított részen is könnyen összegyűlik több centiméternyi esővíz, ezért érdemes olyan lábbelit húzni, amit nem sajnálunk.

A belépés ingyenes, de számos biztonsági előíráshoz kötött. Minden érkezőnek kötelező átsétálnia egy úgynevezett hőkapu alatt, amely jelzi, ha valakinek 37,8 foknál magasabb a testhőmérséklete. Ebben az esetben a helyszínen felállított izolációs sátorba kísérik további ellenőrzésre.

©

A 18 évesnél fiatalabb magyar szurkolók egyedül csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be, vagy akkor, ha olyan kíséri őket, akinek van ilyen okmánya. Az ennél idősebbeknek ugyancsak szükségük van védettségi igazolásra vagy a Budapesten rendezett meccsek napjára a Puskás Arénába szóló karszalaggal léphetnek be. Maszkot odabenn viszont senkinek sem kell viselnie.

©

A zóna készpénzmentes, csak a fesztiválokról ismert HelloPay kártyával lehet fizetni, amelyet a helyszínen lehet átvenni és feltölteni. Aki fogyasztani akar, erre mindenképpen szüksége lesz, ételt, italt ugyanis tilos bevinni abban az egy darab legfeljebb A4-es méretű kézitáskában vagy hátizsákban, amit beengednek.

A szervezők külön felhívták a figyelmet arra, hogy parkolója nincs a helyszínnek, ezért kérik az érdeklődőket, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek. A Budapesti Közlekedési Központ már korábban közölte, hogy járatsűrítéssel készül az Eb-re: az 1-es villamos, valamint 2-es és a 4-es metró is gyakrabban jár budapesti meccsek idején. A szurkolói zónát kijelölt gyalogosfolyósó köti majd össze a Puskás Arénával, hogy a meccseket gyalogosan is kényelmesen meg lehessen közelíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!