szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár manapság is megtalálható néhány étlapon, a szuflé szinte már retró étel, pedig nagyon különleges és finom. Maga az elkészítés nem olyan bonyolult, egy hátránya van, hogy azonnal kell tálalni, mert amint kivesszük a sütőből, elkezd összeesni. Sós és édes szuflé ötletek következnek most.

Régóta szerettem volna kipróbálni pár felfújt receptet, de sajnos az amúgy elég jól felszerelt konyhánkból hiányzott az ehhez szükséges eszköz, a kis hőálló porcelán tálka. Persze nagyot is lehet használni, de az mégsem ugyanaz, nem beszélve arról, hogy mindig is vonzódtam az olyan egyszemélyes adagokhoz, mint a „minitorták”. Valahogy jobban kielégítik a birtoklási vágyamat, mint egy szelet a normál méretű változatukból. Ilyen tálka egyébként minden háztartásban megtalálható, ezért is érthetetlen számomra, hogy nekem hónapokba került, míg végre beszereztem, ugynis a szuflétálka mindenhol hiánycikk volt. Végül jött a karácsonyi ajándékozás, és már végre magaménak tudhatok 6 darab fehér, bordázott, tökéletes méretű tálkát. Lássuk, mire mentem vele!

A life-style.hu házitündérének receptjeit és ételfotóit ide kattintva érheti el.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!