szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Toshio Tanabe egy francia éttermet vezet Tokióban, és megtisztított földből készíti a menüt.

A földrajzórán azt tanultuk, hogy a csernozjom a legjobb termőtalaj, állítólag ebben a fekete fajtában van a legtöbb ásványi anyag.  Most Toshio Tanabe ennél is jobbat kínál, méghozzá elfogyasztásra. Tokióban nyitott francia éttermében olyan menüt kínál, melynek a föld a legfontosabb összetevője: földleves, földrizottó, földszósszal leöntött sügér, földfagyi. A kulináris hatfogásos menü 110 dollárba kerül.

Az étterem egy vállalattól szerzi be a tiszított földet, mely garantáltan eltávolítja a káros anyagokat belőle, bár emberek - főleg nők és gyerekek - anélkül is ráfanyalodnak a földmajszolásra. A szokást geofágiának hívják, és állítólag egyáltalán nem káros az egészségre, sőt a állapotos nőknek egyenesen jót tehet.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!