szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vietnamban sosem látott méretűre duzzadt a patkányprobléma, a kártevőkkel hadakozó gazdák viszont megtalálták a módját, hogyan profitáljanak a helyzetből.

Kizsigerelt, finom fűszerezésű, banánlevélben sült patkány a munkásosztály kedvenc délutáni fogása Vietnam vidéki területein. A zömmel elmaradottabb, földművelésből élő települések lakói közt kezd hagyománya lenni a patkányfogyasztásnak, lévén a rágcsálóból készült fogások nem csak elképesztően olcsóak, de a helyiek elmondása szerint az ízük is meglepően jó. A gazdák leggyakrabban csak agyonvágják a termést dézsmáló állatokat, melyekből naponta akár két tucat példányt is könnyen el lehet ejteni.

sxc.hu

A banánlevélben sült patkány mellett már kezdenek felbukkani a nyársalt változatok is, és mivel az alapanyaghoz bárki költségmentesen hozzájuthat, a fogás fejlődésének későbbi szakaszaiban is minden bizonnyal erősen pénztárcabarát marad.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!