Újabb magyar csillagok a csokoládé galaxisban

Újabb magyar csillagok a csokoládé galaxisban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Három hazai csokoládé termék kapott magas szakmai elismerést Londonban a Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen.

 A chocoMe tavaly ősszel bevezetett Raffinée termékcsaládjából a Málnás Raffinée csokoládé 2 csillagos minősítést érdemelt ki. Míg a cég két, táblás csokoládéja: a  65% étcsokoládé alapon fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya és a fehércsokoládé alapon liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya,  egy csillaggal került ki a megméretésből.  

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award -ot a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyének tartják a szakemberek, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók. A versenyen 1-2-3 csillag szerezhető. A különböző kategóriákban indított több ezer termék bírálata hónapokon át tart.

A csokoládé-kreációkat  400 zsűritag bírálta április vége óta a vakkóstolásos verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az „okos” marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról. A zsűritagok, akik közt neves Michelin- csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok kapnak helyet, csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kóstolják a termékeket (vakteszt).

A chocoMe nagyon fiatal márka
©

“A chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 4 éve létezünk, és ez már a harmadik nemzetközi szakmai elismerésünk, összesen hat termékkel. Tavaly két termékkel szereztünk 1-1 csillagot a Great Taste Award 2013 versenyen, valamint 2014. májusában az International Chocolate Awards-on sikerült ezüstérmet szerezni a mogyorós Raffinée termékünkkel. Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen rövid idő alatt ott a nevünk a világ legelismertebb csokoládékészítői között – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.