szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elmarad a Budapest Airport repülőtéri üzemanyag kiszolgálói által péntekre meghirdetett munkabeszüntetés, mert a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) és a Gazdasági Szakemberek Szakszervezete (GSZSZ) megállapodott a Budapest Airport vezetésével.

A megállapodás - amelyet egy több mint három órás egyeztetés után délután 4 órakor írtak alá a felek - tisztázza a béremeléssel, a jutalmakkal és juttatásokkal, valamint a munkakörülményekkel kapcsolatos kérdéseket - áll a Budapest Airport közleményében.

A megállapodás értelmében a repülőtéri üzemanyag kiszolgálásban (RÜK Kft.) dolgozók 2006. január 1-jével visszamenőlegesen 4,5 százalékos alapbéremelésben részesülnek. A RÜK Kft. sikeres értékesítése esetén a munkavállalók további 2 heti bérnek megfelelő jutalmat kapnak, ha sztrájkkal, sztrájkfenyegetéssel és egyéb tiltakozással nem veszélyeztetik az üzletág értékesítését.

A BA közleménye szerint a szakszervezetek beleegyeztek abba, hogy 2006-ban nem lépnek sztrájkba, amennyiben a Budapest Airport betartja a megállapodást, és nem módosítja egyoldalúan a munkarend és munkaidő-beosztás jelenlegi rendjét.

A mintegy 70 munkavállalót érintő megállapodással lezárultak az LDFSZ-szel március 24-én megkezdett sztrájktárgyalások. "Örülök az LDFSZ-szel történt megállapodásnak, mert így a szakszervezet által képviselt dolgozók is megkaphatják végre fizetésemelésüket - azt, amit kollégáik már február óta megkapnak" - fogalmazott Stewart Wingate-et, a Budapest Airport kijelölt vezérigazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Megegyezett a Budapest Airport a szakszervezetekkel

Megegyezés született szerdán a Budapest Airport menedzsmentje és a ferihegyi repülőtér öt reprezentatív szakszervezete között a társaság bérfejlesztéséről és átszervezéséről - közölték a felek. A vállalat humánusan bocsátja el munkatársait: június 30-ig nem rúg ki senkit.

MTI Gazdaság

Spanyolok vennék meg Ferihegy gazdáját

Londonban tartózkodik a spanyol Ferrovial elnöke, hogy elvégezze az utolsó simításokat a BAA megvásárlására alakuló befektetői konzorciumon – jelenti a spanyol sajtó. A Ferrovial illetékesei elzárkóztak az értesülés kommentálásától.

hvg.hu Gazdaság

Rekordforgalom Ferihegyen

A ferihegyi forgalom 19,7 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. A fapadosok három hónap alatt 2,3 millió utast szállítottak.

Gazdaság

Pert indítottak a Budapest Airport ellen

Százmilliárd forint értékű pert indított a Ferihegy Utasterminál Fejlesztő Kft. (FUF Kft.) a Budapest Airport (BA) ellen - közölte szombati számában egy napilap. Az információt a Pénzügyminisztérium nem tudta megerősíteni az MTI-nek.

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Az új Fiat-modellek kétharmada elektromos lesz 2021 végére

Kicsempészte, majd eBayen eladta a Buckingham-palota milliós műtárgyait

Kicsempészte, majd eBayen eladta a Buckingham-palota milliós műtárgyait