szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Richter Gedeon Nyrt. további 29,6 százaléknyi üzletrész megvásárlásával 99,8 százalékos tulajdonosa lett a lengyel Grodziskie Zaklady Farmaceutyczne POLFA (GZF Polfa) gyógyszergyártó cégnek – jelentette be a Richter Gedeon a BÉT honlapján csütörtökön.

A közlemény szerint a lengyel Államkincstár a GZF Polfában még meglévő üzletrészét július 16-án aláírt szerződés szerint eladta a magyar gyógyszercégnek 87,3 millió lengyel zlotyiért (az MNB jelenlegi árfolyamán 6,29 milliárd forint). A tranzakció a vételár megfizetésével lezárult – áll a közleményben.

A Richter 2002-ben a privatizációs pályázat győzteseként jutott a lengyel gyógyszercégben 51 százalékos részesedéshez, és ugyanakkor kapott jogot a többi részesedés elővásárlására.

A közlemény hangsúlyozza: a közel 100 százalékos döntési és irányítási pozíció a Richter számára a GZF Polfán keresztül is kedvező lehetőséget biztosít lengyelországi piaci helyzetének erősítésére.

A Richter július 14-én jelentette be, hogy véglegesen meghiúsult egy másik lengyel gyógyszertársaság, a Polpharma megvásárlása. Az eladó Genefar B.V. elállt a 2007 novemberében aláírt, mintegy 231 milliárd forint értékű üzlettől, amelynek során a Polpharma 99,65 százalékát és az oroszországi Akrihin 80,62 százalékát szerezte volna meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Richter: várhatóan meghiúsul a lengyel Polpharma megvásárlása

Az eladó Genefar BV álláspontja szerint megszűnt a Richter Gedeon Nyrt.-vel 2007 őszén kötött, a lengyel Polpharma eladásáról szóló szerződés, ezért valószínűleg nem valósul meg a Polpharma megvásárlása – jelentette be a magyar gyógyszergyártó cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

MTI Gazdaság

Nem lesz a Richternek lengyel és orosz gyógyszergyártója

Véglegesen meghiúsult a tervezett akvizíció. A Richter Gedeon Nyrt. nem veszi meg a Genefar B.V.-től a lengyel Polpharmát és nem szerzi meg az oroszországi Akrihin gyógyszergyártót sem, miután a tranzakció 2008. július 14-re kitűzött zárására és a részvényjegyzésre a Genefar képviselőinek távolmaradása miatt nem került sor – közölte a Richter a BÉT honlapján.

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte