Az Ománi Szultánság vette meg a Gresham-palotát

Az Ománi Szultánság vette meg a Gresham-palotát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Omán szultánságának vagyonkezelője, a State General Reserve Fund (SGRF) megvásárolta a Gresham Palace Hotelt a Gresco Zrt.-től - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Four Seasons Hotels and Resorts a belvárosi szálloda üzemeltetője marad, a tulajdonosváltás nem érinti a szálloda üzletmenetét.

Az ötcsillagos szálloda továbbra is a Four Seasons Hotels and Resort 85 szállodájából álló portfoliójának részét képezi - írja a Turizmus Panoráma Bulletin. A vételárat nem tették közzé - közölte a tranzakcióról beszámoló Hotelier Middle East.

A Gresham-palota
©

A 179 szobás hotel 2004-ben nyitotta meg kapuit az 1906-ban épült ikonikus szecessziós épületben, a budapesti Roosevelt (immár Széchenyi) téren. Megnyitása óta a szálloda közel 40 nemzetközi elismerést szerzett olyan vezető magazinoktól, mint a Condé Nast Traveler, a Forbes vagy a Gallivanter.

“A szálloda tulajdonosváltása a hosszú távú befektetések iránt elkötelezett SGFR bizalmát mutatja a budapesti szállodapiacban és kimondottan pozitív fejlemény mind a hotel, mind a törzsvendégek és a személyzet számára” - kommentálta a hírt Antoine Corinthios, a Four Seasons Hotels and Resorts európai, közel-keleti és afrikai elnöke.