Az iPhone-ján hallgat zenét? Ennek a hírnek örülhet

Az iPhone-ján hallgat zenét? Ennek a hírnek örülhet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felvásárlásra készül az Apple, hogy feldobja zenei szolgáltatását.

Az Apple a Shazam felvásárlásáról folytat tárgyalásokat – írja a Reuters. A hírügynökség forrása a TechCrunch korábbi hírét erősítette meg a techóriás és a dalfelismerő programjáról híres szoftvercég fúziójáról, amelyet akár a jövő héten is lezárhatnak.

A Shazam okostelefonos alkalmazása már elérhető az Apple okostelefonjaiban: az iPhone Sirijét „segíti” a dalok felismeréséban. A cég programja azonban nem csak zenét, de tévéműsorokat is képes felismerni, ami egyelőre nem része a Siri szolgáltatásnak – jegyzi meg a Reuters. Az Apple részeként pedig valószínűleg más, az iPhone-okra szabott fejlesztések is várhatók.

A fő cél ugyanis nem Siri feldobása, hanem az, hogy az Apple zeneszolgáltatása, az Apple Music fel tudjon zárkózni fő riválisához, a Spotifyhoz. Míg utóbbinak nyáron 60 millió regisztrált felhasználója volt, az Apple szolgáltatását mindössze 27 milliónak használták.

A brit Shazam tulajdonosainak 143 millió dollárnyi tőkét sikerült eddig bevonni a cég 18 éves fennállása alatt, a cég mostani értékét 1 milliárd dollárra becsülik, a vételár a TechCrunch szerint 400 millió dollár lehet.

Hozzászólások