szerző:
MTI

Az M4-es gyorsforgalmi út érintett szakaszának építésére több mint 26 milliárd forintot költenek itthoni forrásból.

Megkezdődött az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának építése. A tervek szerint 2019 negyedik negyedévében fejezik be a beruházást, és több mint 26 milliárdot költenek rá hazai forrásból.

A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. végzi a kivitelezést. Azt ígérik, hogy gyorsabb lesz a közlekedési Cegléd és Abony között, a tervezési sebesség óránként 110 kilométer.

Mayer András, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese hétfőn Szolnokon azt mondta: kétszer két sávos gyorsforgalmi utat alakítanak ki 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, 26,6 méter koronaszélesség biztosítja az autópályává történő fejlesztés lehetőségét és stabilizált üzemi sáv épül.     

A meglévő kétszer két sávos nyomvonalat átépítik 6,1 kilométeren, a meglévő kétszer egy sávos szakaszt pedig bővítik kétszer két sávossá 11,5 kilométeren.     

Két különszintű csomópontot és négy új aluljárót építenek, valamint felújítanak három aluljárót és egy felüljárót. Kialakítanak egy kétoldali pihenőt a Tápiószele-Abony összekötő út térségében, zajárnyékoló falat húznak fel 1078 méteren, valamint úgynevezett üzemi hírközlési központot telepítenek.     

Mayer András elmondta azt is, hogy 1 millió 300 ezer köbméter földet kell majd megmozgatni, a föld deponálását már megkezdték, és a hó olvadása után elindulhat a tényleges kivitelezés is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Dobi István elnök a '56-os forradalomban – egy árulás anatómiája

Dobi István elnök a '56-os forradalomban – egy árulás anatómiája

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Bulizók alatt szakadt be a mennyezet Amerikában

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok miatt indult eljárás Kárpátalján

Csúnya idő lesz október 23-án

Csúnya idő lesz október 23-án