szerző:
Tetszett a cikk?

Úgy látszik, a kormány szerint is több pénzt kell adni "a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásához 2018. évben feltétlenül szükséges kiadások fedezetére".

Ezt egyelőre az állami kukaholding kaphatja, nem közvetlenül a pénzhiányra panaszkodó önkormányzati társulás, és nem is a katasztrófavédelem.

A kedden késő este megjelent kormányhatározat ugyanis a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea "tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok támogatása" nevű költségvetési tételt emelte meg 26,4 milliárd forinttal.

Ennek egy része (8,7 milliárd) belső átcsoportosítás az állami vagyonkezelés fejezetében, más részét (7,5 milliárd) az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz projektektől) és a Központi Maradványelszámolási Alapból (10,2 milliárd) veszik el.

A szemétkáoszról szóló további cikkeinket itt érhetik el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Itthon

Gémesit tartja felelősnek a Fidesz a szemétkáoszért

Felszólította a Fidesz Gödöllő polgármesterét, aki az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke is, hogy „vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállított helyzetért”.