szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A politikus szerint arcpirító a magyar hatóságok döntése a nyomozás leállításáról.

Magyarország tíz-százmilliárdokat veszíthet azon, hogy saját lábára álljon Orbán Viktor veje és lánya – kommentálta Jávor Benedek azt a döntést, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Elios-ügyben.

A Párbeszéd európai parlamenti képviselője a Facebookra kitett videoüzenetében emlékeztet: a magyar hatóságok döntése nem jelenti a történet végét, az Európai Bizottság ugyanis az uniós támogatások egy részét jó ideje visszatartja, többek között abban az operatív programban is, amelynek a keretében a korábban Tiborcz István tulajdonában levő társaság elnyerte a vitatott közbeszerzéseket. Információi szerint a konfliktus rendezésének alapvető feltétele a rendszerszintű hiányosságok rendbehozatala, de valószínűsíthető, hogy Brüsszel a négyes metró és az Elios ügyében is érdemi előrelépést várna a magyar hatóságoktól.

A magyar hatóságok arcpirító döntése üzenet az Európai Bizottságnak is, hogy magasról tesznek az elvárásokra, amelyeket az európai intézmények a magyar korrupció visszaszorítása érdekében megfogalmaztak – tette hozzá a politikus, aki emlékeztet: ha Brüsszelből nem érkezik pénzt, az növelheti a hiányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A színművészeti hallgatói önkormányzata nem fogadja el Vidnyánszkyékat

A színművészeti hallgatói önkormányzata nem fogadja el Vidnyánszkyékat

Kormányrendelet miatt dobták vissza a Lánchíd közbeszerzését

Kormányrendelet miatt dobták vissza a Lánchíd közbeszerzését

Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet

Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet