szerző:
hvg.hu

A politikus szerint arcpirító a magyar hatóságok döntése a nyomozás leállításáról.

Magyarország tíz-százmilliárdokat veszíthet azon, hogy saját lábára álljon Orbán Viktor veje és lánya – kommentálta Jávor Benedek azt a döntést, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást az Elios-ügyben.

A Párbeszéd európai parlamenti képviselője a Facebookra kitett videoüzenetében emlékeztet: a magyar hatóságok döntése nem jelenti a történet végét, az Európai Bizottság ugyanis az uniós támogatások egy részét jó ideje visszatartja, többek között abban az operatív programban is, amelynek a keretében a korábban Tiborcz István tulajdonában levő társaság elnyerte a vitatott közbeszerzéseket. Információi szerint a konfliktus rendezésének alapvető feltétele a rendszerszintű hiányosságok rendbehozatala, de valószínűsíthető, hogy Brüsszel a négyes metró és az Elios ügyében is érdemi előrelépést várna a magyar hatóságoktól.

A magyar hatóságok arcpirító döntése üzenet az Európai Bizottságnak is, hogy magasról tesznek az elvárásokra, amelyeket az európai intézmények a magyar korrupció visszaszorítása érdekében megfogalmaztak – tette hozzá a politikus, aki emlékeztet: ha Brüsszelből nem érkezik pénzt, az növelheti a hiányt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Új funkció jött a Viberbe

Új funkció jött a Viberbe

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Költségvetési csalás gyanújával följelentette az ÁSZ a Momentumot és a Párbeszédet

Költségvetési csalás gyanújával följelentette az ÁSZ a Momentumot és a Párbeszédet

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket