szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legalábbis a kormány ezt szeretné.

A kormány azt szeretné, ha Magyarországról rajtolna a Grand Tour kerékpáros körverseny. Az erről szóló határozat, Orbán Viktor aláírásával, a Magyar Közlönyben jelent meg. A dokumentumból kiderül, hogy a kormány azt szeretné, ha a sportverseny első három szakaszát is Magyarországon rendeznék.

A miniszterelnök az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost, illetve kabinetfőnökét bízta meg azzal, hogy vegyék fel a kapcsolatot a döntési jogkörrel bíró szervezetekkel, és folytassák le az egyeztetéseket. A munkába a Magyar Turisztikai Ügynökséget is bevonják, az ügynökségnek kell megterveznie, hogy a rendezvény mennyibe kerülhet, és mennyi lehet a várható turisztikai bevétel. Erre jövő május végéig adott időt Orbán Viktor, aki az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost azzal is megbízta, hogy tárgyaljon az ügyben Tarlós István főpolgármesterrel és a Magyar Kerékpáros-szövetséggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

Szegeden kitaláltak valamit a szén-dioxid hasznosítására

Szegeden kitaláltak valamit a szén-dioxid hasznosítására

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?