szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes országgyűlési képviselő panasszal élt gyanúsítása ellen, és tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka Györgyöt – írja közleményében a testület. Az ügyészségre november 12-én érkezett meg az Országgyűlés elnökének értesítése, miszerint a fideszes képviselő mentelmi jogát felfüggesztették. A Központi Nyomozó Főügyészség a héten a Nemzeti Nyomozó Iroda különféle egységeinek közreműködésével több helyszínen hajtott végre összehangolt nyomozati cselekményeket. A hatóságok számos ingatlanban tartottak kutatást, amely intézkedések során bizonyítási eszközöket, vagyontárgyakat foglaltak le.

Simonka kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás ellen, tagadta a bűncselekmény elkövetését és a későbbiekben tesz vallomást.

A politikus mentelmi jogát október végén függesztették fel, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben, amelyben Simonka is érintett lehet. Az ügyészség szerint majdnem másfél milliárdos csalásban vett részt, az elnyert közbeszerzéseket pedig lényegesen túlárazta, a vád szerint a megemelt összeg 45 százalékát kérte vissza készpénzben.

Simonka mentelmi jogának felfüggesztése után csupán annyit reagált, készen áll arra, hogy megjelenjen az illetékes hatóság előtt, és minden kérdésre válaszoljon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németországban már a nyitás előtt is lehet néhány terméket venni az Aldikban

Németországban már a nyitás előtt is lehet néhány terméket venni az Aldikban

Kész ráfizetés Mészárosék horvátországi luxusvillája

Kész ráfizetés Mészárosék horvátországi luxusvillája

Magyar leleményesség a kifogások és a Photoshop helyett: ilyen F1-fotókat még nem láttunk

Magyar leleményesség a kifogások és a Photoshop helyett: ilyen F1-fotókat még nem láttunk