szerző:
hvg.hu

A képviselő szerint ezúttal sem lesz igazuk azoknak, akik ellenzik a rabszolgatörvényt.

Bármit mondunk, az ellenzék azt hevesen ellenzi, és mindenhol Armageddont, katasztrófát, összeomlást, BMW-törvényt kiált. Ez már a magyar politikai folklór része

– mondta a Hajdú-Bihari Naplónak adott interjújában Kósa Lajos a rabszolgatörvényről.

A fideszes képviselő szerint „az ellenzék összehordott hetet-havat, a legképtelenebb vádakkal jöttek elő, aminek semmi köze nincs az általam beterjesztett törvényjavaslathoz”. A politikus hangsúlyozta, hogy az ellenzék egyetlenegy módosító indítványt se terjesztett be. „Arra sem voltak képesek, hogy legalább azt az egy mondatot leírják, hogy vonjuk vissza a törvényjavaslatot” – mondta, hozzátéve, hogy az ellenzék ebben az értelemben szerinte nem vitaképes.

Emlékeztetett, hogy korábban is voltak hasonló egyéni módosító indítványai, és az ellenzék ezeket is élesen bírálta, szerinte fölöslegesen. Megemlítette a diákszövetkezetek újraszabályozását, amellyel szerinte sikerült megtisztítani a piacot a szélhámosoktól, és a nyugdíjas-szövetkezetekről szóló javaslatát.

A rabszolgatörvényről jövő kedden szavaz a parlament. Lényege, hogy nem csak kollektív szerződés esetén lehet többlettúlóra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
D. Bányász Gergő: Én még élek, a szakmám már alig!

D. Bányász Gergő: Én még élek, a szakmám már alig!

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Megvan a román eurócéldátum – előbb lesz átállás, mint Magyarországon

Megvan a román eurócéldátum – előbb lesz átállás, mint Magyarországon

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Újabb, Libanonból induló alagutakat fedeztek fel Izraelben

Újabb, Libanonból induló alagutakat fedeztek fel Izraelben