szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Migránsozással kezdődött a hódmezővásárhelyi közgyűlés: a helyi Fidesz az egykor Kanadában dolgozó polgármestert nevezte migránsnak, de Márki-Zay is visszavágott Pharaonnal, akit terrorizmusért körözött az Interpol, de együtt vacsorázott Orbánnal. Ment az adok-kapok, de azért a költségvetésre is jutott idő.

„Önmaga és családja is, kanadai egykori migránsként, amíg az esztendő kitelve, onnan hazatérve, ezt a folyamatot segíti, így ön is Soros György ügynökeként fogható fel”- szólalt fel a hódmezővásárhelyi közgyűlésen Kovács László, fideszes képviselő.

Az ülés első néhány percében tért rá a politikus arra, hogy hamarosan elérkezik az európai parlamenti választások napja, percekig ecsetelte is a migrációs helyzetet, holott a tizenöt napirendi pont bőségesen adott volna más témát is. Kovács kifejtette, hogy az Európai Unió adminisztrációja, parlamentjének képviselői, főként a baloldaliak támogatják a migrációt, aminek következtében elözönlik a migránsok Európát, gyilkosságokat követnek el, és megerőszakolják az asszonyokat. Szerinte ezt támogatják azok a baloldali magyar politikusok is, akikkel Márki-Zay Péter is együttműködik. Ez utóbbival kapcsolatban említette meg Kovács, hogy Márki-Zay és családjának kanadai tartózkodásából is következtetve ő maga is Soros ügynöke.

Márki-Zay Péter kapott az alkalmon, hogy ismét elmondhassa, hogy szerinte éppen a kormányzó Fidesz az egyetlen magyar párt, amely migránsokat telepített az országba, a bűncselekményeket itt elkövetőknek pedig még menekültstátuszt is adott, ezért tartózkodhattak az országban. De Márki – Zay felhozta Pharaont is, az azóta elhunyt szaúdi üzletembert is, aki a fél világ körözött pénzmosás, de terrorizmus finanszírozásának gyanújával is, mégis Orbán Viktorral vacsorázott. Márki-Zay szerint a „kötvénymigránsok” között is akadtak bűnözők, akiket más európai országban le is tartóztattak.

Azt pedig, hogy magát Márki-Zayt is lemigránsozták, a polgármester azzal tette helyre, hogy megkérte a jobboldali képviselőket, hogy üssék fel az értelmező szótárt a migráns kifejezésnél, és tájékozódjanak, mert akkor rádöbbennek, hogy az országban, így Vásárhelyen is mindenkinek van migráns hozzátartozója. A polgármester azt is hozzátette, hogy egyébként pedig Hódmezővásárhelyre vietnamiakat hoznak, mert nincs munkaerő, de Szarvason és sok más településen pedig már indiaiak és ukránok dolgoznak.

Az ülés elején, még a március végi rendkívüli közgyűlés folytatásaként, megválasztották a helyi önkormányzati havilap szerkesztőbizottságának új tagjait. A Fidesz kívánsága teljesült azzal, hogy a jobboldali képviselők is delegálhatnak tagokat annak a lapnak a szerkesztői csapatába, amely az egyetlen, nem a helyi Fidesz érdekeltségébe tartozó helyi lapot szerkeszti.

A hosszú, és durva migránsozás után a napirendeket is megtárgyalták, ezek között ismét előjött a vásárhelyi lakásháború. Kiderült, hogy nem csak a Fidesz tett feljelentést a lakásügyi tanács elnöke lányának lakásügye miatt, de az önkormányzat is több feljelentést tett a szerintük jogsértő lakáseladások miatt. Az ülésen még beszámoltak az irodák, illetve az alapítványok is, illetve a költségvetés módosítása is napirendre került.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztette párttagságát három gödi DK-s

Felfüggesztette párttagságát három gödi DK-s

Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

Vízibiciklis tüntetéssel ment neki a fideszes oligarcháknak a DK ifjúsági szervezete

Zuglói hotelszobából vitte el a TEK a szökésben lévő elítéltet

Zuglói hotelszobából vitte el a TEK a szökésben lévő elítéltet