szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kajak-kenu sportakadémia beruházásának előkészítésére 675 millió forintot ad a kormány az idei költségvetésből. Jövőre két és félszer ennyit.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a határozat, amely szerint a kormány egyetért a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia létrehozására irányuló fejlesztési koncepcióval, és a beruházás előkészítésére erre az évre 675 millió forintot irányoz elő a központi költségvetésből.

Jövőre ennél jóval többet, 1 milliárd 755 millió forintot lehet majd erre a célra fordítani a büdzséből – szúrta ki a Napi.hu.

Ahogy akkor megírtuk, a mostani rendelet előzménye, hogy a kormány május végén arról döntött, 628 millió forintot fordít az Óbudai-szigeten (ismertebb nevén Hajógyári-sziget) az árvízvédelmi rendszer kiépítésének előkészítésére. Történt ez az után, hogy kiemelte az UNESCO-nak világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül a területet.

Dilettáns tervek miatt nyúlna a Hadrianus-palotához a kormány

A HVG információi szerint a Seuso-kincsnek építenének helyszínt az UNESCO-védelemtől megfosztott Hajógyári-szigeten.

Ez utóbbi döntést a kormány indoklás nélkül tette meg, néhány nappal később azonban a Magyar Nemzetnek kormányzati források elárulták: azért döntött így a kabinet, mert ha a sziget megkapta volna a világörökségi minősítést, az ellehetetlenítette volna Hadrianus ott található palotájának korhű helyreállítását.

És végrehajtani bármilyen más beruházást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!