szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A standard kategóriában jegyzik a bank részvényeit mától a tőzsdén.

Mától kereskednek az MKB Bank Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén. Az eredeti terv az volt, hogy múlt pénteken indult volna a kereskedés, de egy hétvégét még kivártak ezzel.

Az MKB-részvények bevezetési ára 1972 forint, a papírokat a standard kategóriában jegyzik.   

Az MKB 100 millió darab, egyenként ezer forint névértékű, a teljes alaptőkét megtestesítő, 100 milliárd forint össznévértékű részvénysorozatát május 30-án vette fel a terméklistájára a tőzsde. A tőzsdei bevezetéssel egyidejűleg nyilvános részvényértékesítésre nem kerül sor.

Az MKB jelenlegi fő tulajdonosai a Mészáros Lőrinc közvetett érdekeltségébe tartozó Metis Magántőkealap 35 százalékos és az RKOFIN Kft. 13,62 százalékos részesedéssel, továbbá a Szíjj László közvetett tulajdonában lévő Blue Robin Investments S.C.A. 32,9 százalékos és az Eirene Magántőkealap 9,99 százalékos tulajdoni aránnyal. Mészárosnak és Szíjjnak együtt 91,5 százalékos tulajdonrésze van a bankban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok Bayern-drukker mondta le a budapesti focitúrát

Sok Bayern-drukker mondta le a budapesti focitúrát

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd

Intézetből szökött lányokat futtatak, vádat emeltek ellenük

Intézetből szökött lányokat futtatak, vádat emeltek ellenük