szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mészáros–Szíjj-duó egyre jobbal leuralja a piacot.

Egyre nagyobb részesedést hasítanak ki az építőiparból a NER-közeli vállalkozások: a G7 számításai szerint 2018-ban a magyar cégek együttesen valamivel több mint 5800 milliárdos bevételt hoztak össze, ebből

750 milliárd a NER-hez köthető vállalkozásokhoz került, ami csaknem 13 százalékos részesedést jelent.

A növekedés elég jelentős, 2017-ben még csak 10 százalék volt ez az arány. A Mészáros–Szíjj duó részesedése gyarapodott leginkább, 155-ről 387 milliárdra tornászták fel bevételüket.

Garancsi István és Scheer Sándor kettőse ennél szerényebb növekedést ért el. Megnéztek még három céget, a Tiborcz Istvánnal üzletelő WHB-csoport építőipari vállalkozását, a Seszták-közelinek írt Pentát, illetve a Mészáros érdekeltségeivel sokszor közösködő Magyar Építőt, amelyek együtt 240 milliárdos bevételt értek el.

A számok ugyan itt is növekedtek, de a lap szerint egyértelmű, hogy ez a kör kevésbé tudja erősíteni pozícióit, a hazai építőipart egyre inkább egy üzleti kör dominálja, méghozzá a Mészáros–Szíjj-duó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A YouTube letiltotta a videók kisablakos megtekintését az iPhone-okon

A YouTube letiltotta a videók kisablakos megtekintését az iPhone-okon

Meghalt Verebély Iván

Meghalt Verebély Iván

A benzin és a gázolaj is drágul szerdán

A benzin és a gázolaj is drágul szerdán