Kétmilliárd forintot kap Németh Szilárd birkózóalapítványa a kormánytól

Kétmilliárd forintot kap Németh Szilárd birkózóalapítványa a kormánytól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodszor támogatja meg ekkora összeggel a kormány a csepeli szervezetet.

A kormány fontosnak tartja a csepeli sportélet újraszerveződését, és a kerület sporthagyományaihoz méltó infrastruktúra-fejlesztést, így egyetért a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány támogatásával – olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben. Mindezek miatt elrendeli, hogy a központi költségvetés terhére

2 milliárd forintos támogatást

nyújtson a szervezetnek idei tevékenységének és fejlesztési céljainak megvalósítása érdekében a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere.

Az alapítványt 2017-ben Németh Szilárd jelenlegi honvédelmi államtitkár alapította.

Nem most először kap támogatást a kormánytól a szervezet: az alapítása évében ugyancsak 2 milliárdhoz jutott, hogy felépíthesse a Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát. Az az épület – emlékeztetett a 444.hu – csak a beruházás első üteme, épül majd még mellé kollégium, valamint készülnek az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések is.

A mostani támogatás feltételéül azt szabta a kormány, hogy a pénzből megszerzett vagyont az alapítvány 15 éven belül nem idegenítheti el, főcélként pedig sporttevékenység végzésére kell hasznosítani.

Hozzászólások