szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatalosan még nem erősítették meg, de az Index szerint mégis szinte biztosra vehető, hogy Mészáros Lőrinc és a MET Holding a jövőben közösen birtokolja és működteti a Tigáz Zrt-t.

Nem sokkal azután, hogy bejelentették a T-Systems megvételét, újabb fontos hír várható, mégpedig az, hogy Mészáros Lőrinc valamelyik érdekeltsége és a MET-csoport közli:

a jövőben együtt birtokolják és működtetik a Tigáz Zrt-t, Magyarország legnagyobb gázelosztóját

- írja az Index energiaipari forrásokra hivatkozva. A hírt nem erősítették meg a lapnak, amely ennek ellenére is szinte biztosra veszi a bejelentést. A Tigáz honlapján talált leírás szerint a cég tavaly júniusban került a svájci székhelyű MET Csoport tulajdonába, a korábbi tulajdonos ENI-től a részvények csaknem 99 százalékát megvéve. Az Index szerint egyelőre nem világos, milyen formációban működteti majd a két cégcsoport a Tigázt, de tulajdonviszonyok miatt valamiképpen Mészáros Lőrincéknek kell bevásárolniuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

Alapvetően szép, nyári idő lesz, néhol előfordulhat 70 kilométeres szél

Bródy János: Ha az embereket békén hagynák, békésen tudnának egymás mellett élni

Bródy János: Ha az embereket békén hagynák, békésen tudnának egymás mellett élni