szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénzügyi tudatosságot fejlesztő táborokat szervez a jegybank Pénziránytű Alapítványa, ahová a Pénzügyi Hősképző nevű app felhasználói mehetnek.

Nyári táborokat szervez és a szeptemberben kezdődő tanévre új tankönyvvel készül a Pénziránytű Alapítvány – mondta az alapítvány oktatási igazgatója, Merényi Zsuzsanna augusztus 7-én, szerdán a közmédia műsorában. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával ingyenesen táborozhatnak az alapítvány Pénzügyi Hősképző nevű applikációjának felhasználói, akik a táborban pénzügyi tudatosságuk fejlesztését szolgáló játékokat játszhatnak. A táborban ugyan nem vehet mindenki részt, de rengeteg gyerekhez eljutnak a fontos pénzügyi információk, miután a Pénziránytű Alapítvány általános iskolásoknak szóló tankönyvét több mint 20 ezer példányszámban rendelték meg az iskolák.

A Pénzügyi Hősképző ezer letöltés fölött jár az androidos alkalmazásboltban, a Play Store-ban.

Merényi Zsuzsanna hangsúlyozta: a pénzügyi tudatosságra nevelés az általános iskolai kerettanterv része kellene hogy legyen.

Az alapítvány a diákok mellett a tanárok képzésével is foglalkozik, ennek részeként Inárcson tartanak egy olyan tanárképzést, amely az oktatók digitális készségeit fejleszti – tudatta Merényi Zsuzsanna.

A Pénziránytűt az MNB, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség alapították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három új Dacia érkezik hamarosan

Három új Dacia érkezik hamarosan

Lángoló kamion miatt zárták le az M1-est​​​​​​​

Lángoló kamion miatt zárták le az M1-est​​​​​​​

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában

Rátámadt a pultosnőre, mert nem hagyták szundikálni a kocsmában