szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kapták meg a terjesztési engedélyeket, így csúszik a megjelenés.

Eredetileg most pénteken, december 6-án jelent volna meg az új ingyenes budapesti napilap, a Pesti Hírlap legelső száma, de ez végül mégsem történt meg – írja a Media1.hu, amely szerint az újság nem került nyomdába. (A lapot elvileg januártól terjesztik majd rendszeresen.)

Milkovics Pál, a lap tulajdonosa azt mondta, nem kapták meg a terjesztési engedélyeket, így a megjelenést kénytelenek voltak elnapolni. Kerényi György főszerkesztő szerint nem reggeli, hanem délutáni lap lesz a Pesti Hírlap,

de mivel csütörtökön este 20 óráig sem kaptak választ a Fővárosi Önkormányzat illetékeseitől a kérelmeikre, ezért a szerkesztőség egyelőre kénytelen volt lemondani a nyomdai és a terjesztői megrendelést.

Kerényiék beadnak egy újabb – immáron a negyedik – kérelmet is és remélik, pár napon belül megkapják a terjesztési engedélyt. Arra, hogy így mikor jelenhet meg végül az új Pesti Hírlap első száma, azt mondta, reméli, pár napon belül.

A Pesti Hírlapnak online felülete is van/lesz, de az sem él még.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!