szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ építésének pótmunkái indokolják a jelentős drágulást.

Pótmunkák miatt az eredeti 11 milliárd 998 millió forintról 17 milliárd 184 millió forintra emelkedett az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ felépítési költsége – írta meg a Napi.hu.

2017 márciusában írták alá a szerződést az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ generál kivitelezési munkáinak elvégzéséről. A Liget-projekt részeként épülő, közel 30 ezer négyzetméteres létesítmény 4 szintes földalatti részében műtárgyraktárakat, a földszinten és a két emeletre restaurációs műhelyeket akarnak létesíteni. A kivitelezést a Strabag két cége és egy német vállalkozás végzi. Tavaly novemberben módosították a szerződést a pótmunkák többletköltségei miatt. A tender módosítását az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Múlt hónapban egy kamerarendszer miatt drágult további 250 millió forinttal a már így is 150 milliárd forintra rúgó Liget-projekt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Karácsony Gergely: Majd megírjuk a Lokálban, hogy hazudnak

Karácsony Gergely főpolgármester szerint hétfőn a hóhelyzet kezelésében megbukott az FKF, ennek lesznek következményei. Az iparűzési adó módosítása után rácsörgött miniszterekre, az első kormányülésen furcsa beszélgetése volt Orbánnal. Interjú.

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

100 000 képet lopott le, és megcsinálta az Instagram klónját – a Facebook beperelte

100 000 képet lopott le, és megcsinálta az Instagram klónját – a Facebook beperelte

És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot

És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot