szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy új kamerarendszer miatt kerül ennyivel többe a projekt.

Az októberben megválasztott főpolgármester, Karácsony Gergely többször hangoztatta, hogy nem támogatja a Liget-projektet és az új városvezetés az alakuló Fővárosi Közgyűlésen el is fogadott egy határozatot az el nem indult beruházások leállításáról.

Most azonban mégis drágulhat a projekt, hiszen a már elkészült Nagyjátszótér átadásával ki kell építeni egy új, közterületi térfigyelő kamerarendszert – adta hírül az mfor.hu. Ehhez fel kellene bontani a játszótér területén már lerakott gumiburkolatot és utólagos földmunkákra lenne szükség ennek a kiépítéséhez, amivel az optikai hálózat kiépítéséért felelős alvállalkozót, a Colas Aterra Építőipari Zrt.-t bízták meg.

Az összes, Liget-projekttel kapcsolatos költség ezzel együtt már 150 milliárd forintra rúg.

A kormány viszont úgy tűnik, egyelőre nem törődött bele abba, hogy Budapest új vezetése nem akar további épületeket a Városligetbe, hiszen Orbán Viktor Japánban tett látogatása során arról beszélt, hogy a Liget-projekt kulturális beruházásai, egészen konkrétan a két japán tervezésű épülete, vagyis a Magyar Zene Háza, illetve az Új Nemzeti Galéria is megépül – számol be az Index. Márpedig a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében nem épül meg az Új Nemzeti Galéria a Városligetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Fürjes Balázs: Ne a kinek a micsodája hosszabb játékot játsszuk

Az új politikai helyzetet még szokni kell, de egyenrangú félnek tekintik Karácsonyt – állítja a Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár. Fürjes Balázs a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta, a kormánynak esze ágában sincs kiszállni a BKV finanszírozásából, szerinte a Puskás Arénában nem lett volna értelme atlétika pályának, 2032-re pedig nem pályázunk olimpiára. Nem tagadta: műemlékek ügyében (beleértve a Budai Várat is) beleállnak a vitákba a nemzetközi szervezetekkel. Fürjes Balázzsal még a színházakat érintő változás előtt beszéltünk.