szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több tízezer ember vizsgálata alapján jutottak arra a kutatók, hogy az egészségben eltöltött évek számát minden másnál jobban befolyásolja a vagyon nagysága.

Tíz éven keresztül vizsgáltak 25 ezer brit és amerikai embert, hogy megmérjék, mennyit ad hozzá az egészséghez a jómód: arra jutottak, hogy semmi nem befolyásolja jobban az egészségben töltött élettartamot, mint a vagyon.

A kutatást vezető Paola Zaninotto, a University College London professzora azt magyarázta a The Guardiannek: az általános jóllétet egy mutató sem jelzi jobban, mint az, hogy várhatóan hány évet tölt még az ember egészségben.

A kutatók úgy számolnak, hogy a leggazdagabb férfiak 50 éves korukban még 31 egészséges évre számíthatnak, a legszegényebbek csak 22-23-ra. Ugyanez a két mutató a nőknél 33, illetve 24-24,6 év.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!