szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Bizonyítsátok be, hogy ártalmatlan!” - volt olvasható néhány transzparensen.

Az ötödik generációs mobilhálózat, az 5G kiépítése ellen tiltakoztak szombaton Budapesten és Győrben; a jelenlévők azt követelték a kormányzattól, hogy mindaddig, míg be nem bizonyosodik, hogy a legújabb hálózattípus nem jelent veszélyt az emberekre és a környezetre, állítsák le a fejlesztéseket.

A fővárosban zajló megmozduláson a 444 tudósítása szerint transzparensek is láthatók voltak, melyeken a következők feliratok szerepeltek: “STOP 5G! Bizonyítsátok be, hogy ártalmatlan!”, “EMBERKÍSÉRLET!”, illetve “Ilyenkor hol van az orbáni szabadságharc?”

A tüntetők a budai Naphegy téren, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális Jólét Program Titkársága épület előtt gyülekeztek. A kapcsolódó Facebook-eseményt az 5G Ellenes Globális Tiltakozás névre keresztelték a szervezők. A tüntetés főszervezője, Fekete Krisztina szerint az akcióban magánemberek vettek részt, akik „meghallották és osztják az 5G mobilhálózat pusztító hatásáról szóló aggodalmakat”.

A 444 beszámolója szerint a résztvevők szájából olyasmik hangzottak el, hogy „az 5G olyan lesz, mintha egy óriási mikrohullámú sütőben lennénk. Ha kakaót adnak rá, kinyír mindannyiunkat.” Egy egri orvos, a városában önkormányzati képviselőként dolgozó Pócs Alfréd, aki ott volt a fővárosi tüntetésen, azt mondta, az elektromágneses sugárzásnak a memóriazavarhoz is köze lehet.

A tudományos életnek eddig nem sikerült bizonyítani, hogy az 5G bármilyen káros dolgot okozna a szervezetben, igaz, ennek ellenkezőjéről sem született még semmilyen beszámoló. Közben kutatók tízezrei írtak alá egy kezdeményezést, melyben azt kérik, állítsák le az 5G bevezetését, mert a jelenlegi formájában az egy "emberkísérlet". A meteorológusok sincsenek jó véleménnyel az új hálózattípusról, az 5G szerintük komoly bajt okozhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Németh Zsolt lett az Európa Tanács demokráciával foglalkozó parlamenti szakbizottságának elnöke

Németh Zsolt lett az Európa Tanács demokráciával foglalkozó parlamenti szakbizottságának elnöke