szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közel 27 méter magas és 154 darab üvegtáblából áll össze.

Magyarországon egyedülálló, egy vízilabdapálya méretét is meghaladó üvegfalszerkezet borítja be az Őrmezőn épülő Etele Plazát.

Magyarország legnagyobb egybefüggő homlokzati üvegfelülete közel 27 méter magasságban és 31 méter szélességben tornyosul és 154 darab üvegtáblából áll össze.

A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló bevásárló- és szórakoztatóközpont bejáratát díszítő üvegfal súlya összesen több mint 40 tonnát nyom, a homlokzatot biztosító háttér-tartószerkezeti acél összsúlya pedig majdnem 50 tonna.

Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontjának kivitelezési munkálataihoz mostanáig közel 10 ezer tonna betonacélt és 73 ezer m3 betont használtak fel.

Az Etele Plaza területén egyébként helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti majd a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a komplexumban pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül.

A bevásárlóközpont már a tervezési fázisban megkapta a Breeam Very Good energiahatékonysági és környezettudatos minősítést. A bevásárlóközpont a standard előírásokhoz képest több mint 10 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztást érhet el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!