szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány felpörgette az aukciós piacot: sorra rekordokat döntenek az aukciós házak online árverései. Az 1930-as évekből származik az a Cartier-karkötő, ami a Sotheby's aukciósház keddi online árverésén rekordot jelentő 1,34 millió dollárért, körülbelül 426 millió forintért cserélt gazdát.

A drágakövekkel kirakott art deco karkötő leütési árát 600-800 ezer dollár közé becsülték az aukciót megelőzően, ám végül 1,34 millió dolláron ütötték le. A francia ékszer- és óragyártó cég legendás Tutti Frutti-darabjai közé tartozó ékszer korábban egy amerikai magángyűjtemény részét képezte. "Elmondhatatlanul örülünk az eredménynek. Szinte biztosan ez a legmagasabb összeg, amelyet valaha ékszerért fizettek egy kizárólag online elérhető aukción" – mondta a http://www.vogue.co.uk-nak/ Frank Everett, a New York-i Sotheby's ékszerrészlegének alelnöke.

©

Az otthonmaradásra kényszerült embereknek jócskán jut idejük az aukciósházak kínálatának feltérképezésére, ami az eladásokban is megmutatkozik: a keddi rekord az internetes ékszeraukciók új korszakának kezdetét hirdeti: az ékszereket kínáló online licitek példa nélküli bevételekkel zárultak a járványügyi korlátozásokkal kísért elmúlt hetekben. A Sotheby's londoni irodájának április 7-én véget ért online ékszeraukcióján például az összes tétel elkelt, és összesen 3,7 millió dolláros összbevételt értek el. A Christie's ugyancsak példátlan sikert könyvelhetett el a közelmúltban: az április 24-én véget ért internetes ékszerlicitjén 1,35 millió dollárért cseréltek gazdát a tételek.

Az online aukciók ráadásul a jelek szerint vonzó alternatívát jelentenek a vásárlók új nemzedéke számára: a licitálók 30 százaléka új regisztráló volt az aukciósháznál és ugyanekkora százalék volt közülük 40 év alatti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei

Mesterséges intelligenciával segíti a sertéstenyésztést a Huawei

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"

"Nincs az a kínai vakcina, ami nagyobb rizikót jelentene, mint a vírus okozta betegség"