szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az államtitkár szerint még négyezer intézménytől várnak választ.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, Horváth Ildikó volt csütörtök reggel az M1 vendége, ahol arról beszélt, hogy mintegy 160 ezer egészségügyi dolgozó kaphat 500 ezer forintot. A jogosultak névsorát a munkáltatónak kell egyeztetnie. Azt is mondta, hogy

eddig hétezer intézmény jelzett vissza, és még négyezertől várják a választ.

A pénz a tervek szerint július 1-én érkezik meg a jogosultakhoz.

Horváth szerint a fő szempont a járvány alatt az volt, hogy "megvédjék az egészségügyi dolgozókat és a betegeket; azokat is, akik Covid-gyanúsak voltakm és azokat is, akik nem". Szerinte az orvosok jól mérlegelték, hogy mely beavatkozásokat kell elhalasztani, melyeket kell az adott helyzetben is elvégezni.

A kórházparancsnoki rendszer is jól működött, hiszen erősítette az intézmények szervezettségét

– mondta az államtitkár.

Horváth Ildikó a műsorban kitért arra is, hogy a kórházak már májusban elkezdtek visszatérni a normális működésre, és mostanra, a veszélyhelyzet megszüntetésével, a betegek is elkezdtek visszatérni, elvégeztetni azokat a vizsgálatokat, amelyeket elhalasztottak. Hangsúlyozta, hogy nincs már semmilyen korlátozás a járóbeteg-ellátásban. Számításaik szerint az egészségügyi rendszer 2-3 hónapon belül felzárkózhat, vagyis ennyi idő alatt elvégezheti az elmaradt feladatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Egyszeri segélyt igényelt az államtól egy nyugdíjas, 50 forintot kapott

Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában

Lakhelyelhagyási tilalmat vezetnek be Szlovéniában