szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

16 ezer dollárt fektetett be, de 730 ezer dolláros adósságot halmozott fel a Robinhood applikációval a 20 éves egyetemista. Most kiderült, lehet, hogy csak tévedésből jelent meg ez az összeg.

Öngyilkos lett egy 20 éves amerikai egyetemista, aki 730 ezer dolláros, azaz közel 224 millió forintnyi adósságot halmozott fel a Robinhood nevű részvénykereskedő applikációval – írja a Forbes. Mint a hírt kiszúró Portfolio idézi, Alexander E. Kearns búcsúüzenetében azt írta:

Hogyan lehetett képes egy kereset nélküli 20 éves majdnem egymillió dollárnyi tőkeáttéttel kereskedni?

A fiatal 16 ezer dollárral kezdete a kereskedést, azaz 4,9 millió forinttal. Állítása szerint sosem engedélyezte a tőkeáttételt. Levelében azt is hangsúlyozta, hogy fogalma sem volt arról, hogy a díjmentes tőzsdézést kínáló applikációval mit csinál.

A Forbes egy képernyőkép alapján próbálta megérteni a történteket. Arra jutottak, Kearns opciós szerződésekkel húzhatta csőbe magát. Szerintük az sem elképzelhetetlen, hogy a 730 ezres mínusz csak átmeneti volt: miközben az egyik oldalon részvényeket vásárolt, addig a másik oldalon ugyanilyen értékben eladott, csak annak értéke az adott határidő végéig nem jelent meg egyenlegén. A fiatal egy pénzügyi területen dolgozó hozzátartozója is azt nyilatkozta a lapnak: szerinte a fiú nem is hibázhatott akkorát. Ő a Robinhood felhasználói felületét okolja a tévedésért.

Részleteket adatvédelmi okokra hivatkozva nem közölt a Robinhood a lebonyolított tranzakciókról. A lapnak arról nyilatkoztak: megrázta őket Kearns halála, és részvétüket fejezték ki családjának. A történtek miatt felülvizsgálják az applikációjuk nyújtotta lehetőségeket.

A Robinhood a koronavírus-krízis alatt 3 millió új felhasználót szerzett, többnyire olyan fiatalokat, akik soha nem foglalkoztak korábban a tőzsdével. A díjmentes kereskedést kínáló startup modelljét számos másik cég is lemásolta, most már ingyen lehet kereskedni az E-Tradenél, az Interactive Brokersnél, a Charles Schwabnál és a Merill Lynchnél is. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Tanácsok Izraelből: hat ingyenes előadáson leshet el fogásokat a legsikeresebb startupnemzettől

Izrael a világ egyik legnagyobb technológiai hubja. Az ország geopolitikai helyzete folyamatos innovációra készteti a lakosokat és vállalatokat – nem véletlen, hogy Izraelben található az egy főre számított legtöbb startup. A visegrádi négyek (V4) országaiban működő izraeli nagykövetségek kezdeményezésére kedden előadássorozat indul startup indításában gondolkodó kezdő vállalkozók számára Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban.

hvg.hu Tech

70 milliárd forint tőkeigény gyűlt össze, több válságálló hazai startup kaphat befektetést

Több mint 70 milliárd forintnyi befektetést generálhatnak azok a hazai startupok, amelyek eddig bejelentkeztek az EMVITIS-be, Magyarország első virtuális tőkebefektetési piacterére. Feltéve persze, hogy a befektetői oldal is vevő lesz az előttünk hamarosan virtuálisan is prezentálható ötletekre. Eddig 74 startup regisztrált a felületre, 18 projekt előértékelése pedig már elkészült – többségük válságálló, IT-alapú egészségügyi és egészségprevenciós szolgáltatást kínál.

Elhagyhatta a kórházat az első magyar beteg, akit remdesivirrel kezeltek

Elhagyhatta a kórházat az első magyar beteg, akit remdesivirrel kezeltek

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Magyar kutatóorvosok áttörést értek el a tartós izomgörcsök kezelésében

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket