szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

650 ezer eurós büntetést kapott a német Commerzbank a ciprusi bankfelügyelettől, amiért a pénzintézet szabálytalan ügyleteket hajtott végre a szigetországban a 2013-as pénzügyi válság idején.

A bankfelügyelet (CySEC) szerint a Commerzbank a menetközben már becsődölt Laiki Bankkal folytatott ügyletek során sértette meg azt a szabályt, amely tiltja, hogy egy bank saját részvényeit vásárolja fel. A nyolc évig tartó vizsgálat azt is megállapította, hogy a Commerzbank és a Laiki szándékosan manipulálta a ciprusi pénzpiacokat.

A Reuters beszámolója szerint a ciprusi hatóságok a Laiki felelősségét is megállapították, ám nem szabtak ki büntetést a már felszámolás alatt álló pénzintézetre, mert azzal csak további terhet róttak volna a pénzük után futó egykori számlatulajdonosokra, illetve részvényesekre.

A Laiki egykor Ciprus második legnagyobb bankja volt, s tönkremenetele miatt ezrek vesztették el sokéves megtakarításaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dögös előzetes érkezett a Wonder Woman 1984-hez

Dögös előzetes érkezett a Wonder Woman 1984-hez

Véresre verték a választási eredmény ellen tüntetőket Fehéroroszországban – Nagyítás képgaléria

Véresre verték a választási eredmény ellen tüntetőket Fehéroroszországban – Nagyítás képgaléria

Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát

Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát