szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyors volt a bezuhanás, gyors lehet a visszatérés is a kiskereskedelemben.

Június második felében egy hét alatt átfordult mínuszból pozitívba a fogyasztás – írja az online kasszák adatai alapján a Blokkk.com. A szakoldal a KSH közlésére hivatkozva kiemeli: már az első félév nulla körüli eredményt hozhat a boltos világban a növekedési ütemet nézve

Korábban még azzal számolhattunk, hogy június első felében a kasszaadatok szerint 3,7%-kal esett vissza a hagyományos boltok bevétele. De hát a legfrissebb statisztika szerint június 1-23 között már csak 2,3% a lemaradás az előző évhez képest, így összességében az első félévben stagnálás lehet – olvasható.

A Blokkk.com az online kasszás adatokban nem szereplő webáruházi értékesítést is hozzátette az adatokhoz, így összességében azzal számol, hogy folyó áron már majdnem elérte a márciusi 1045 milliárd forintot a forgalom értéke (1039 milliárd).

Az élelmiszerboltokban az árbevétel 3,2 százalékkal emelkedett, ennél jóval nagyobb volt azonban a drágulás, így ott összességében csökkenés lehetett mennyiségben. A webshopok nem tudták hozni az április-májusi 50-100 százalékos növekedést, de így is meghaladhatta a pluszt az elmúlt évek 30%-os bővülését. Az üzemanyagok piaca 31 százalékkal esett vissza értékben, amit elsősorban az áresés magyaráz, ám mennyiségben is 10 százalék körüli lehetett a csökkenés – kalkulált a Blokkk.com.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egymásnak esett a Wizz Air és az utazási irodák szövetsége

Egymásnak esett a Wizz Air és az utazási irodák szövetsége

Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció

Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció

Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség

Ötvencentis alagutat talált a határzár alatt a rendőrség