szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három államtitkárnak pedig hivatali lakást is biztosítanak.

A Miniszerelnöki Kormányiroda (MKI), a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai vezetőinek juttatásairól közzétett dokumentumokat átnézve jutott arra a Napi.hu, hogy Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál.

Orbán Viktor miniszterelnöki illetménye és képviselői tiszteletdíja összesen bruttó 2,61 millió forintot tesz ki.

A politikai felsővezetők, azaz a miniszterelnök, a miniszterek és államtitkárok közül amúgy Süli János viszi haza a legtöbbet: a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter az országgyűlési képviselői fizetésével együtt havi több mint bruttó hatmillió forintot keres, amit egyéb juttatások is kiegészítenek.

Orbánnál így többet keres például Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Rogán Antal és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is (utóbbiak bruttó 3,08 millió forintot).

Azok az államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is (ilyen Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád és Soltész Miklós) 2,4 milliót keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 milliót.

A felsővezetők éves cafeteria-, azaz béren kívüli juttatási kerete 200 ezer forint a lap szerint. Személyes használatra gépkocsit is kapnak, az államtitkárok és miniszterek pedig jutalomban is részesülhetnek a miniszterelnök által meghatározott összegben.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál Dömötör Csaba parlamenti államtitkárt, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt, valamint Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkárt jutalmazta tavaly novemberben a kormányfő egy havi illetményüknek megfelelő, mintegy bruttó 1,3 millió forinttal.

A dokumentumokból az is kiderült, hogy három államtitkárnak (Kovács József információs, Dömötör Csaba, Kovács Zoltán) és Süli János tárca nélküli miniszternek hivatali lakást biztosít, illetve albérletet fizet a minisztérium vagy az Országgyűlés Hivatala.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Kikerült a nyilvános netre az űrlap, amin a hatóságok kikérhetik az Amazon-ügyfelek adatait

Kikerült a nyilvános netre az űrlap, amin a hatóságok kikérhetik az Amazon-ügyfelek adatait

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága