szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ebből is bevétele lett a Szigetnek.

Mintegy 80,5 millió forint bevétele származott tavaly a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek (Sziget) a fesztiválkártyákon maradt összegekből – írta a Világgazdaság pénteken a társaság 2019-es pénzügyi beszámolója alapján.

A cikk szerint a fesztiválozók által a társaságnál hagyott feltöltések ugyan évről évre csökkennek – 2017-ben ezen a soron 261, 2018-ban több mint 104 millió forintot könyvelt el a Sziget –, de az összeg továbbra is tetemesnek mondható.

A Sziget 15,8 milliárd forint árbevétellel zárta az előző évet a 2018-as 15,6 milliárd forint után. Ebből 10,2 milliárd forint jött be a jegyárusításból és 3,2 milliárd forint a vendéglátásból. A 2018-as 1,4 milliárd forintos profit viszont a felére olvadt, a 708 millió forintot – figyelemmel a koronavírus-járvány hatásaira – eredménytartalékba helyezték.

Beszámolójában a cég leszögezte, hogy vis maior okokból nem tudja megtartani idén a rendezvényeit.

Az elővételben megvásárolt jegyekkel kapcsolatban zajlik a visszatérítés részletes folyamatának kidolgozása, a szállítókkal is aktívak a tárgyalások. A vezetés szerint a vállalkozás folytatni tudja a tevékenységét, ellenkező esetben a tulajdonosoktól (2017 óta nem Gerendai Károly üzletember és társai a többségi tulajdonosok, hanem az LMF Luxco Sárl nevű luxemburgi cég) minden segítséget megkapnak, hogy 2021-ben tovább működhessenek – írta a Világgazdaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letartóztatták az óbudai iskoláslányokkal fajtalankodó kertészt

Letartóztatták az óbudai iskoláslányokkal fajtalankodó kertészt

Változtak a kisvállalkozók számlakibocsátására vonatkozó szabályok

Változtak a kisvállalkozók számlakibocsátására vonatkozó szabályok

Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott

Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott