szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Esik a forint, április óta nem volt ennyire gyenge az árfolyama.

Miután közel két héten át 357-359 között ingadozott a forint-euró árfolyam, a múlt hetet már 360-nál zárta, hétfőn pedig gyengülni kezdett, a tőzsdenyitás után alig több, mint egy óra alatt 362-ig esett. Onnan aztán lassan gyengült tovább,

a délután már 363,46 forintba is került egy euró, és egyelőre nem látszik, hogy a lassú, de folyamatos gyengülésnek hol lehet a vége.

A koronavírus-járvány erősödése miatt Közép-Európa többi devizája is gyengül, vagyis az, hogy esik a forint, nem országspecifikus probléma, az már annál inkább az, hogy nálunk gyenge helyzetből indult ki. A Magyar Nemzeti Bank kedd délután jelenti be, hogy hozzányúl-e az alapkamathoz, ez, valamint a döntés indoklása mozgathatja hamarosan az árfolyamot.

Ennél gyengébb a forint utoljára április 3-án volt, akkor 364-nél járt az árfolyam. A történelmi mélypontot két nappal korábban, április 1-jén értük el, amikor 369,5 forintba is került egy euró – ennek a felhatalmazási törvény okozta politikai bizonytalanság volt az oka, valamint az, hogy azokban a napokban csak ígérgette a kormány, hogy valamit majd bejelentenek a gazdasági intézkedésekből, de az érdemi lépésekre még várni kellett. Az egy napon belüli középárfolyam is ezen a két napon volt a leggyengébb, 364,57, valamint 364,42, a mai középárfolyam a 363-at súrolja alulról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot