szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gödöllői jégcsarnokra 600 milliót, a cecei tornateremre 378 millió forintot költ a kormány.

A szerdai Magyar Közlönyben vidéki sportfejlesztéseknek szánt pénzekről rendelkezik a kormány; a támogatások 22 projekt finanszírozását tartalmazzák,

összesen 12 milliárd 768 millió forint értékben.

A lista érdekesebb elemei közé tartozik a balmazújvárosi Kalmár Zoltán Általános Iskola kézilabdacsapatainak készülő edzőterem és rehabilitációs központ, mely kereken 100 millió forintot visz el.

A baktalórántházai sportkomplexum előkészítésére 180 milliót ad a kormány, egy cecei iskola tornatermére 378 milliót, de a listában jégcsarnokkal kapcsolatos beruházás előkészítése is szerepel: ezt Gödöllőn valósítják meg, előkészítése összesen 600 millió 300 ezer forintba kerül, melyből 100 millió 50 ezret már idén folyósítanak. A fennmaradó összeg jövőre érkezik.

A határozatok közt szó esik a kapuvári tanuszodáról is, melynek árát 1 milliárd 200 millió forintban határozta meg a kormány. Ebből a pénzből 850 millió forintot ítéltek most oda a jövő évi költségvetés terhére, a többit a 2022-esből küldik.

A támogatások mozgatását Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály pénzügyminiszterre és Kásler Miklós emberierőforrások-miniszterre bízta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hét alatt 10 százalékkal csökkent az új fertőzések száma Németországban

Egy hét alatt 10 százalékkal csökkent az új fertőzések száma Németországban

A hétvégére lehet megállapodás a Brexitről?

A hétvégére lehet megállapodás a Brexitről?

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga