szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 35 milliárd forintot kap a Gazdaságvédelmi Alapból a Határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Gazdaságvédelmi Alap terhére 297,228 milliárd forintot csoportosít át a kormány – derül ki a szerdai Magyar Közlönyből.

A Pénzügyminisztérium 80 milliárd forintot kapott a Nagyvállalati beruházási támogatások finanszírozására, a Külgazdasági és Külügyminisztérium koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásának összege pedig 70 milliárd forinttal növekszik. Emellett 47,7 milliárd forinthoz jutott a külügy a Külgazdaság fejlesztési célelőirányzatra, és további 35 milliárd forinthoz a Határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására.

A Miniszterelnökség 18 milliárd forintot kapott Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások jogcíme, felhalmozási célú kiadásokra. 3,9 milliárd forint jut a Miniszterelnökség Kulturális örökségvédelmi szakmai feladatok finanszírozására.

Újabb 16 milliárd forintot csoportosított át a kormány a Miniszterelnöki Kabinetiroda Turisztikai fejlesztési célelőirányzatára.

9,3 milliárd forint ment a Belügyminisztériumnál a Kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira, 4,9 milliárd forint jut az EMMI-nek a Betegápoló Irgalmasrend projektjeinek finanszírozására.

A kormány ugyanakkor a határozatával 17,4 milliárd forinttal csökkentette az általános költségvetési tartalékot, a Járvány Elleni Védekezési Alapot 2,7 milliárd forinttal, a Központi Maradványelszámolási Alapot pedig 6 milliárd forinttal mérsékelte.

A HEPA által felügyelt Nemzeti Exportvédelmi Programhoz további 50 milliárd forintnyi forrást tervez rendelni a kormány egy másik rendelet szerint, ezzel 50 milliárd forinttal fog megemelkedni a Külpiaci Növekedési Támogatás keretösszege.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akik vállalták a kockázatot: Covid-oltást tesztelőkkel beszéltünk első tapasztalataikról

Akik vállalták a kockázatot: Covid-oltást tesztelőkkel beszéltünk első tapasztalataikról

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak