szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénzt orvosi felszerelésekre, védőeszközökre, valamint mobilegységekre lehet fordítani.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Európai Beruházási Bank (EIB) az Európai Unió hitelezési szerveként 162,5 millió eurós (58,2 milliárd forint) hitelmegállapodást írt alá pénteken a Pénzügyminisztériummal (PM), hogy a Covid–19-világjárvány alatt támogatást nyújtson a magyarországi egészségügynek.

A közlemény szerint a hitel támogatást nyújt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) számára, továbbá fedezi a Covid–19-cel kapcsolatos egészségügyi felszerelések, egyéni védőeszközök, mobilegységek beszerzését, valamint egy vészhelyzeti konténerkórház felépítését, amely megnöveli a Covid–19-cel fertőzött betegek magyarországi kezelésére rendelkezésre álló ágyak számát.

“Az EBB a továbbiakban is erősíti az európai egészségügyi rendszerek azon képességét, hogy megvédjék polgáraink életét a koronavírustól. Készen állunk Magyarország támogatására, és valamennyi tagállam a lehető legjobb kezelést és ellátást nyújtja az uniós polgároknak” – mondta Tereza Czerwinska, a magyarországi műveletekért felelős EBB-alelnök.

Ezen felül 600 millió eurót irányoztak elő a Covid–19-vakcinákon, -kezeléseken és -diagnosztikán dolgozó európai vállalatok támogatására, ideértve a jelenleg legígéretesebb vakcinajelölteket, az úgynevezett Pfizer és oxfordi vakcinákat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Kína legrégebbi ismert palotáját fedezték fel egy 5300 éves ősi város romjai közt

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal

A kapus félelme szabadrúgásnál: nem mindig kell sorfal