A Maldív-szigetekről tért vissza a NER repülőgépe hajnalban

A Maldív-szigetekről tért vissza a NER repülőgépe hajnalban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a gépet használva valaki másfél hetet töltött Dél-Ázsiában.

Hétfő hajnalban tért vissza az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000-es típusú repülőgép a Ferihegyre – számolt be a 24.hu. A portál szerint a gép december 26-án indult útnak a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, és az Indiai-óceán felett tűnt el a radarok képét nyilvánosan elérhetővé tévő adatbázisokból.

A 24.hu forrásai szerint a 17 milliárd forintot érő magángép a Maldív-szigeteken landolt. Az, hogy az adatbázisokban nem lehetett követni az útját, nem számít meglepetésnek, a térségben ugyanis nincsenek olyan adatszolgáltatók, amelyek képesek fogni a repülők által kibocsátott jelzéseket. Így a visszaúton is csak az Arab-félszigetnél tűnt fel ismét.

A repülőgép nem először kerül be a sajtóba az útjai miatt. Tavaly augusztus végén, mindössze pár nappal a koronavírus-járvány miatti korlátozások bevezetése előtt, naponta többször fordulva járt az Adriára és a Földközi-tengerhez. A gép az érvényben lévő beutazási korlátozások ellenére ősszel is sokat volt a levegőben: valaki járt vele Nizzában, Zürichben, Rijekában, Velencében és Berlinben is.

2018-ban Orbán Viktor miniszterelnök is ezzel a géppel utazott Londonba a Chelsea–Videoton-meccset megnézni, ám a hírek szerint Mészáros Lőrinc és családja használja a leggyakrabban. Hogy most ki utazott rajta, azt nem tudni, a lap azonban emlékeztetett: a Mészáros család tavaly februárban ennek a gépnek a fedélzetén utazott már a Maldív-szigetekre.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Hozzászólások