szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gernot Langes-Swarovski az alapító dédunokája volt. Elsősorban az ő érdeme, hogy a családi vállalkozásból nemzetközileg (el)ismert cég lett.

Hosszú betegség után, 77 éves korában elhunyt Gernot Langes-Swarovski, az osztrák ékszergyártó alapítójának, Daniel Swarovski dédunokája – írta a Die Presse. A halálhírt a cég megerősítette.

Gernot Langes-Swarovski az egyik legsikeresebb osztrák vállalkozóként volt ismert, az ő érdeme volt például az is, hogy a kis családi cégből globális vállalattá tudott alakulni a Swarovski.

Az üzletember 1964-ben csatlakozott a vállalkozáshoz, amely 1980-ban Londonban – részben az ő kezdeményezésére – megnyitotta első üzletét. Ezt azóta számos ilyen esemény követte, ennek köszönhetően a Swarovski ma már 170 országban képviselteti magát.

Langes-Swarovskit az üzleti életben elért sikerei miatt többek közt arany érdemkereszttel tüntette ki az osztrák kormány. A férfi nem csak az ékszerekhez értett, Argentínában és Kínában például borokkal is foglalkozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lengyel Miklós Gazdaság

Családi viták bénítják a nagy átalakulás előtt álló Swarovskit

750 ékszerüzletet akar megszüntetni és 6000 embert kirúgni az alapító atya ükunokája, Robert Buchbauer, aki jelenleg a 125 éves céget vezeti. A család jelenlegi feje azon a véleményen van, hogy a kínai konkurencia miatt drágább és exkluzívabb ékszereket kell kínálni a vásárlóknak, de sok családtag szerint "ezzel zátonyra futna a hajó".

Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban

Két hónapra a bérek száz százalékára emelik a táppénzt Csehországban