szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vevők leginkább az 1 millió forint alatti és a 2-3 milliós autókat keresik a piacon.

Huszonöt százalékkal, 2,48 millió forintról 3,11 millió forintra emelkedtek a magyar használtautó-piacon az átlagárak tavaly januártól decemberig – közölte a Használtautó.hu. Elemzésükből kiderül az is, hogy ugyan a 2019-es év 800 ezer tranzakciójától elmaradt a tavalyi 779 940 tulajdonosváltás,

a hazai autópark ötöde a koronavírus ellenére is gazdát cserélt, decemberben pedig rekordszámú, több mint 36 millió keresést regisztráltak.

Az áremelkedést a kereslet élénkülése mellett a forint gyengülése is hajthatja Katona Mátyás, a Használtautó.hu szakértője szerint. Továbbá szerepet játszik benne az is, hogy – az új emissziós és biztonsági előírások miatt – az új autók ára is emelkedett.

A vevők leginkább az 1 millió forint alatti és a 2-3 millió forintos autókat keresik a piacon.

Az online piactér oldalán indított keresések alapján a múlt év legnépszerűbb használt autója a Skoda Octavia volt, második a Ford Focus, harmadik pedig az Audi A4. A cég jelentése szerint a kereséseknél még mindig erősen jellemző a prémium márkákkal, elsősorban a BMW-vel, a Mercedesszel és az Audival kapcsolatos nézelődések aránya. De egyre fontosabbnak tűnik a fenntarthatósági szempont, így már a használtautó-piacon is egyre népszerűbbek a hibrid és elektromos autók. Ezek a keresések 8 százalékát adják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Szigorítják a behozott autók honosítását

Nehezebben kapnak mostantól magyar rendszámot a "füstölő", rossz műszaki állapotú és az EU-n kívülről érkező, de még érvényes műszakival közlekedő használt autók is.

Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál