szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóságok három ügyben vizsgálódnak, miután az ellenzéket követően a település kormánypárti polgármestere is feljelentést tett az előző vezetés által szignózott szerződések miatt.

Három uniós projekt miatt is vizsgálatot indított az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Keszthelyen, kettővel kapcsolatban pedig a rendőrség is nyomoz – írja a 24.hu.

A portál úgy értesült, hogy az uniós hatóság három projekt, a helyi óvoda, a városi strand, illetve a Reischl sörház felújítására kapott források – összesen másfél milliárd forint – felhasználását vizsgálja.

A munkákkal az előző fideszes városvezetés egy budapesti székhelyű céget, az InvestMondi-System Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t bízta meg, amely a 24.hu megfogalmazása szerint „alaposan megcsúszott” a kivitelezéssel: a sörház elkészültét például 2020 végére ígérték, de a munka – a helyszínen készített fotók alapján – gyakorlatilag alig kezdődött el. Az óvoda esetében januári átadással számoltak, ám ez sem valósult meg. A strand felújítása szintén nem halad.

A portál szerint a cég ügyvezetője Kamondi-Lukács Mónika, aki nem nyilatkozott, mert elmondása szerint a férje intézi a társaság összes ügyét. Tőle azt tudták meg az újságírók, hogy a sörháznál szerződésmódosítás történt, és „ennek megfelelő ütemben haladnak most”. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy mi a munka végső határideje. A csúszások okáról pedig nem akart nyilatkozni, amit azzal indokolt, hogy az az önkormányzatra és rájuk tartozik.

A strand esetében a bontási munkálatoknál tartanak, az óvodáról pedig egyeztetnek az önkormányzattal. Nagy Bálint polgármester február közepén arról beszélt, hogy a sörház és a Kísérleti utcai óvoda, valamint a városi strand kivitelezőjével az elmúlt hetekben „sikerült közös megegyezésre jutni”. A portál mostani megkeresésére viszont nem reagált.

A 24.hu szerint a helyi Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) elnöke, Dr. Weller-Jakus Tamás mindhárom ügyben bejelentést tett a közbeszerzési hatóságnál, Molnár Tibor önkormányzati képviselő pedig az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) is. Utóbbi pedig már meg is indította az előzetes vizsgálati eljárást. Miután a KÉVE lépéseket tett, a Nagy Bálint vezette fideszes többségű önkormányzat is megmozdult, és feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUrologus Gazdaság

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Egy gyáli civil szervezet aktivistája perelte be az uniós csalás elleni hivatalt, mert nem adta ki a Tiborcz Istvánhoz kötődő cég ellen folytatott nyomozás jelentését.

Aranyos játéknak tűnt az app, valójában pénzes kaszinó működött benne

Aranyos játéknak tűnt az app, valójában pénzes kaszinó működött benne

Mégsem kell egy éven belül felújítani a lakást a kamattámogatott kölcsönhöz

Mégsem kell egy éven belül felújítani a lakást a kamattámogatott kölcsönhöz

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél

Elon Musk szerint nem volt engedélyezve az önvezetés a halálos Tesla-balesetnél